Om Pulchra Canis

 

 

Tine Engström

 

Jag som äger och driver Pulchra Canis heter Tine Engström, är 36 år och bor på landet utanför Norrtälje. Jag har arbetat med hund sedan 2009 och drev mitt företag Tines Hundtjänst 2010-2017. Jag har arbetat med hundpensionat, hunddagis, hundfrisering och kursverksamhet, mestadels på Angskärs Hundpensionat. Företaget går nu under namnet Pulchra Canis. Jag är hunddagisföreståndare/hundansvarig, klipper och trimmar hundar samt har kursverksamhet. Jag är mycket intresserad av relationen mellan hund och människa, inlärning, hundens etologi, hälsa och friskvård för hund samt flertalet hundsporter. 

Hantering av  hundarna sker med positiva, belöningsbaserade och moderna metoder som grundar sig på etologisk forskning. Hos mig ska hundarna alltid känna sig trygga på trimbordet, på dagis och vid träningstillfällen. Jag och min verksamhet tar tydligt avstånd från förlegad aversiv hundhantering som idéer om dominans och rangordning mellan hund och människa. För mig är det viktigt att alla metoder som används vid hundträning och hantering har en vetenskaplig förankring. 

Jag vidareutbildar mig genom föreläsningar, kurser och yrkesutbildningar med jämna mellanrum för att fortsätta utvecklas och följer alltid nya rön och ny forskning. 

Jag skaffade min första hund för 19 år sedan och min nuvarande hund heter Milton och är en whippet på 6 år. Vi tränar och tävlar i rallylydnad, tränar nosework, spårar och är mycket ute i skog och mark på fritiden. 

Mina yrkesutbildningar: 

2011 Diplomerad  Hunddagisföreståndare. Hundoasen Nynäshamn

2011 Diplomerad Friskvårdare för hund. Hundoasen Nynäshamn 

2012 Grundkurs i hundfrisering. Trimkompaniet Morgongåva

2015 Diplomerad Hundinstruktör. Hundsteg Sulviken

2017 Diplomerad Dogworkinstruktör. Hundsteg Sulviken 

2022 Packmanagment/Flockhantering. Hundsteg

                                                   

 

                                                                  

 

 

 

 

 

 

Personal på hunddagiset

 

 

Karin Åkerlund

 

Mitt namn är Karin och jag arbetar  på hunddagiset. Jag är 40 år och bor i Rimbo med min man och dotter och två bonusbarn. Jag har haft mitt hundintresse sedan jag var liten jag är upp vuxen med min familjs boxer. När jag var 13 år fick jag min första hund, en siberian husky på 3år som ingen ville ha. Sen har hundar av olika raser passerat i mitt liv och det har varit väldigt många omplaceringar mesta dels terrierblandningar. 2006 var jag med om en trafikolycka och hela mitt liv ändrades på några få sekunder vilket gjorde att jag måste byta yrke från vården till något annat så 2009 satte jag min fot på hunddagis för första gången i Rimbo där jag arbetstränade i flera år tills jag faktiskt blev pålurad en anställning av den dåvarande ägaren av dagiset på 50 %. Där blev jag kvar på dagis, jag älskar mitt jobb och har nu lärt mig i princip allt om dagis verksamhet och följer länsstyrelsen utveckling inom hunddagis med stort intresse. 2013 bestämde jag mig för att utbilda mig i hunduppfödning så det gjorde jag i Stockholms kennel klubb. Det året gick jag in i en etablerad kennel och föde upp Staffordshire bullterrier jag har i dag klivit ur kenneln. Jag har en gammal enögd staffetik på 10 år i dag. Jag har planer i framtiden att starta uppfödning i en annan mindre ras men det ligger långt bort i tiden för jag har så svårt att välja en ras för jag tycker om så många raser. Jag tycker om att träna hund med mjuka metoder på hundens villkor på ett kul sätt som passar just den hunden och mig själv. Det jag kan har jag lärt mig från vanliga hundkurser som jag gått med mina hundar och av erfarenheter i livet med hund. Jag är utbildad inom uppfödning där jag fått lära mig om hundens utveckling,beteende, mat, inlärning och så klart valpnig och genetik och lite juridik inom hund. Jag tycker om att allt med hundar är inte hugget i sten och man kan alltid lära sig mer för utvecklingen går fortfarande framåt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sandra Edvardsson

 

Mitt namn är Sandra och jag arbetar på hunddagiset. Jag bor med sin sambo, dotter och hund i Norrtälje. Mitt intresse för hundar startade då min familj skaffade en golden retrievertik för 16 år sedan. Nu är jag ägare till en lagottotik på 7 år som heter Bella. Jag och Bella har haft många roliga stunder med träning. Vi tränar lydnad, rallylydnad, agility, nosework, spårning och simning. 2016 utbildade jag mig till hundinstruktör via Hundstyrkan där dom står för samma ideologi som jag gör. Hundträning ska vara roligt för både hund och människa. Träning sker med positiv förstärkning. Jag tror inte på hårda tag som gör individen rädd och osäker. Jag har även ett intresse för klippning som uppkom då jag skaffade lagotto som är en klippras. Det är något som jag planerar att utveckla mig i och utöka till fler raser. 

 

Mina utbildningar:

2009 Färdigutbildad djurvårdare på Häverögymnasiet-lärlingsutbildning, 3 års praktik på Arninge djurklinik

2015-2016 Arbetsträning på Angskärs Hundpensionat

2016 Hundinstruktör. Hundstyrkan 

 

 

 

 

 

Ebba Esperi

 

Hej Mitt namn är Ebba, jag är 19 år gammal och bor en bit utanför Norrtälje. Jag har vuxit upp med hundar och har alltid haft hundar i mitt liv då mina föräldrar har uppfödning av rasen Podengo Portugues, just nu har vi 9 stycken hemma och även en Lagotto. På fritiden brukar jag aktivera och träna våra egna hundar, de flesta av våra hundar tränas och förbereds för utställning men jag själv brinner främst för Agility och Rallylydnad vilket jag också tränar mycket med våra hundar. Eftersom hundträning och olika hundsporter alltid har intresserat mig så kändes det kul att välja hund som inrikting på min gymnasielinje, det var en väldigt rolig och intressant linje där jag fick lära mig otroligt mycket mer om hundar. Via skolan fick vi då praktisera på ett hunddagis i Norrtälje och det är på den vägen jag fick kontakt med detta hunddagis, där jag nu jobbar.

 

 

 

 

 

Iza Jensen

Mitt namn är Iza och jag är 19 år gammal. Jag bor på en gård i Brottby. Jag är uppvuxen med flera hundar av olika raser, så intresset för hund har alltid funnits där. Idag har vi en jaktgolden, en pitbullblandning, en american bully och en storpudel. År 2021 gick jag en utbildning och blev hundagis och hundpensionatföreståndare och gick då min praktik på Pulchra Canis, som sedan ledde till en anställning.