Hunddagis

Pulchra Canis Hunddagis finns i Rimbo, ca 60 km norr om Stockholm.

Hos oss är hundarna trygga och glada. Hunddagis är som hundens andra hem där den tillbringar många timmar i veckan. Det är viktigt att hundarna känner trygga i miljön med personalen och de andra hundarna. Vi hanterar hundarna med REKO metoder.

 

Respekt: Vi visar respekt för varje individ och dess behov utifrån ras/raser och personlighetstyp

 

Empati: Vi visar ödmjukhet för varje individ.

 

Kunskap: Vi är ständigt uppdaterade med den nyaste forskningen samt vidareutbildar oss regelbundet. Vi arbetar med positiv förstärkning där vi belönar beteenden vi vill se mer av. Ingen hantering sker med korrigeringar eller bestraffningar.

 

Omtanke: Vi har förståelse och visar hänsyn till den enskilda individen.

 

 

 

 

 

 

Hundarna på dagis tillbringar tiden inomhus i rymliga boxar där de är 1-6 hundar i varje box. Vissa hundar mår bäst av att ha egen lya och ha sällskap av andra hundar på promenaderna medan andra vill vara med hundkompisar både inne och ute. Vi anpassar hundgrupperna efter storlek, ålder, kön och aktivitetsnivå. Allt för att hundarna ska ha en lugn och stressfri tillvaro under dagen. Vi erbjuder hundarna olika former av hundbäddar för möjlighet att variera underlag och bädda med filtar och täcken efter eget tycke och smak. Vissa hundar trivs bäst på en matta medan andra vill ligga under varmt täcke. 

På promenaderna går hundarna i grupper av 1-6 hundar per hundförare. Det är viktigt att varje hund får lika mycket uppmärksamhet och möjlighet att få ut så mycket som möjligt av sin promenad. Detta tillgodoser vi genom att varje hundförare går med små hundgrupper. Vi promenerar i varierande miljöer med olika underlag. Promenaderna kan ske genom bostadsområden och offentliga parker för att sedan komma ut i strandmiljö och skogsmiljö. 

 

 

 

En dag på dagis

 

6.00-9.00 Dagis öppnar och hundarna tas emot. Morgontrötta hundar sover en stund till innan det är dags för promenad. De hundar som inte ätit frukost hemma äter frukost på dagis.

 

9.00-12.00 Nu är det dags för förmiddagspromenader. Promenaderna sker i varierande miljö i grupper av 1-6 hundar. Hundarna får utforska, nosa, gräva och annat som de vill göra. Vi har nära till natur och nära till vatten vilket är skönt på sommaren då hundarna kan svalka sig. 

 

12.00-13.00 Lunch och vila för hundar och personal. Hundarna som ska äta lunch har sin egen mat på dagis. 

 

13.00-15.00 Nu är det dags för eftermiddagspromenader!

 

15.00-18.00 Hundarna umgås och vilar medan de väntar på hemgång. Personalen pysslar och städar mellan utlämningarna av hundarna till hundägarna. Tack för idag!