Hundtrim

OBS!

Jag kan tyvärr inte ta in nya kunder för tillfället då mitt kundunderlag är fullt. 

 

Jag erbjuder vardagsklippning av alla raser, efter rasstandard eller hundägarens önskemål. Ibland mår hunden bättre av en kortare frisyr än vad rasstandarden säger, då det är lättare för husse/matte att sköta pälsen i vardagen. Vid trimning plockar man bort päls för hand. Tänk på att inte bada hunden ca 2 veckor innan trim, då det blir lättare för mig att plocka bort den gamla pälsen, vilket gör att det blir bättre för både mig som trimmar och för hunden.

Bad, fön och kloklippning ingår alltid i en klippning men det går självklart bra att lämna in sin hund för endast bad och fön eller endast kloklippning. I perioder när hunden fäller kan det kännas som att man kammar och borstar i evigheter utan resultat. Då är det en utmärkt idé att lämna in hunden för tvätt och tork. Den professionella hundfönen blåser ur lös underull så att ni som hundägare slipper ha all päls yra runt i hemmet. 

Jag använder schampo och balsam från Parma. Ett svensktillverkat schampo av hög kvalite. Det är ett milt schampo som rengör på djupet och lämnar en behaglig fruktdoft i pälsen. Ph-balanserat och fritt från olja och silikon. 

 

Hur går ett besök till? 

 

Tidsbokning sker över telefon, sms eller mail. Kontaktverktyget här på hemsidan går också bra. Hunden lämnas hos mig och hämtas igen efter avtalad tid. Är det första gången hunden är på besök så är det svårt att säga en exakt tid, då brukar jag ringa när det är ca 20 minuter kvar. Anledningen till att matte och husse inte är med under klippningen är att det är lättare för både mig och hunden när vi är ensamma i rummet, då vi får en bättre kontakt med varandra. När hundägaren är i rummet så händer det lätt att hunden mest vill gå ner från trimbordet och åka hem, vilket skapar stress. 

Ett besök hos mig ska ske i lugn och ro och hunden ska känna sig trygg i situationen. Jag använder mig av moderna, positiva och belöningsbaserade metoder när jag hanterar hundarna. 

 

Såhär ser det ut på hundtrimmet. Trimbordet är höj och sänkbart vilket gör det lätt för stora hundar att kliva upp och ner. Hundarna står tryggt och stadigt på bordet och i badkaret, oavsett om man är liten som en chihuahua eller stor som en leonberger.   

 

                                             

 

                                       

 

 

 

Att tänka på:


Se alltid till att hunden är ordentligt rastad vid lämning då det blir ett par timmar på trimbord och i badkar.

 

Ha alltid din hund kopplad då det är hundar som rör sig i och utanför lokalerna. Alla hundar vill inte hälsa.

 

Välkommen att boka tid!

 

 

                            

 

 

Frågor och tidsbokning till trimmet: 073-890 24 88